Taikina
2½ dl maitoa +37' (tai vettä +42'c)
25g tuorehiivaa (tai 1 pss kuivahiivaa)
1 dl Dansukker Luomuruokosokeria ( tai Dansukker ruokokidesokeri)
½ tl suolaa
1 tl kardemummaa
7 dl vehnäjauhoja
100 g pehmeää voita tai margariinia
+ (½ dl maitojauhetta jos käytät vettä)
TÄYTE
n. 4 dl pakaste puolukoita
1 dl Dansukker luomuruokosoketia (tai sitä ruokokidesokeria jota itse käytin kun kaapissa oli ennestään)
1 rkl perunajauhoja
Voiteluun
1 muna
1. Sekoita hiiva lämpimään maitoon, lisää sokeri, suola ja kardemumma.
(tai lisää lämpimään veteen pieneen määrään jauhoja sekoitettu kuivahiiva ja maitojauhe) Lisää puolet jauhoista ja vatkaa taikinaa voimakkaasti. Lisää pehmeä rasva sekä loput jauhot ja alusta kimmoisa taikina. Peitä ja kohota kaksin kertaiseksi.
2. Voitele vuoka (halk. n. 25cm). Kauli taikinasta vuoan pohjan peittävä pyöreä pala.
3. Kauli lopputaikinasta suorakaiteen muotoinen levy. Ripottele puolet lähes sulaneista puolukoista taikinalevylle. Sekoita sokeri ja perunajauhot, ripottele puolukoiden päälle.
Rullaa levy varoen, nipistä sauma kiinni ja paloittele rulla xx osaan.
Nosta kierteet vuokaan. Kaapaise työpöydälle valuneet täytteenrippeet pullakierteiden päälle. (Asettele väljästi)
4. Peitä kelmulla, kohota hyvin.
6. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. 30-40 min
(Alkuperäisessä ohjeessä oli että tällä tulisi 2 kpl halkaisija 20cm, mutta itse sain vain yhden. Tosin irtopohjavuoan halkaisijakin oli suurempi mitä käytin). Ihanan kirpsakka ja sopivan makea yhtäaikaa. :)
TARVIKKEET:
taikina:
tai
( ja )
TÄYTE:
voitelu:
+
Tässä Puolukka-Omenaboston, ohje muutoin sama, mutta lisäsin taikinaan yhden kananmunan ja tässä ei ole tuota taikinapohjaa. Niin ja levylle levitin ensin omenasosetta+kanelia ja siihen päälle sitte puolukat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Olisi kiva jos jätät itsestäsi jonkun jäljen vierailtuasi sivuillani :)