maanantai 19. marraskuuta 2012

Pekoni-jauhelihamureke

Tänään sovelsin oman version jauhelihamurekkeesta:


2 dl    ruokakermaa
2 dl   paseerattu tomaatti (rainbow)
2 dl   korppujauhoja

1 iso sipuli
1      paprika
2 kpl munia
1,2 kg  jauhelihaa

mausteet:
Grillausmaustetta
valkopippurijauhetta
paprikajauhetta
pizzamaustetta
(suola)
mustapippurirouhetta
jalapenoa/vihreäpepperonia viipaloituna

1-2 pkt pekonia


---------------------------------------------------

Turvota kulhossa korppujauho kerma-tomaattisoseeseen,
lisää pieneksi silputtu sipuli ja paprika, munat ja jauheliha. Sekoita, mausta.
Paista tarvittaessa koepala pannulla tarkistaaksesi onko mausteet kohillaan.

Muotoile mureketaikinasta mureke / lihapullia / pihviä / kepakoita...

Lisää murekkeen päälle pekoni viipaleet, siten että pekonin reunat jää murekkeen alle, (pekoni "kiristyy" uunissa murekkeen päälle)

Paista uunissa 200-225 asteessa n. 40 min.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi kiva jos jätät itsestäsi jonkun jäljen vierailtuasi sivuillani :)